emmaberndtsson

Dags för lunch. Var nere å handlade på nyö...

Kategori: Allmänt

img_0359 (MMS)

Dags för lunch. Var nere å handlade på nyöppnade Deli&Coffee Downtown vid Lilla Bommen där min kompis Emilia jobbar. Nyttigt.

Idag gick det bättre med joggningen. För...

Kategori: Allmänt

Idag gick det bättre med joggningen. Förmodligen för att luften var mycket friskare. 3,87 kilometer med Tequila i släptåg. Svettig som en gris men innan jag går in i duschen ska jag skynda ner till affären å köpa nåt gott. Plus minus noll med andra ord.

Hundarna ville absolut inte sova. Så vi g...

Kategori: Allmänt

Hundarna ville absolut inte sova. Så vi gick ner till hamnen å gick en timma. Usch va tidigt, höll på att kräkas. Nu har jag plockatulm lite disk å och varit å lagt i en tvätt. Tequila håller på att somna å dom andra ligger vid dörren i hallen å vilar. Lika bra att passa på jag nu med. Bara 1 timma.

Å där var min sovmorgon över. Emma kom jus...

Kategori: Allmänt

Å där var min sovmorgon över. Emma kom just å lämnade Asta och Siri som ska vara här idag innan jag börjar jobba vid 3. Får väl börja städa nu då eller nåt.

3 i rad. Tisdag är verkligen den bästa tvd...

Kategori: Allmänt

3 i rad. Tisdag är verkligen den bästa tvdagen.

Det va 15 väl behövda minuter i solariet. ...

Kategori: Allmänt

img_0355 (MMS)

Det va 15 väl behövda minuter i solariet. Nu ska jag hem å så ska jag och Jonas ut å jogga. Ja eller i mitt fall i Åkesson tempo. Kommer att dö anyway.

Aj min hals

Kategori: Allmänt

Var ju så varmt ute innan idag så vi var tvungna att ha ac på högsta för att kunna andas i bilen. Tyckte forfarande det var varmt. Men nu så här efteråt inser jag att vi nog åkte på en liten förkylning. Både jag och Frida har klagat över halsont. (Undrar hur farmor känner sig? Hon var i och för sig rätt påpälsad så hon borde ha klarat sig.) Precis som när man är utomlands och på natten kör man i gång acn och när man vaknar huttrar man och har blivit sjuk. Hoppas att det går över under natten.

Är ute i Allum å shoppar lite. Frida har t...

Kategori: Allmänt

img_0354 (MMS)

Är ute i Allum å shoppar lite. Frida har tänkt sätta en ny hårtrend. Nice va. Så kom ihåg ni såg den först här på bloggen.

Hemma hos farmor. Vi har hjälpt henne skru...

Kategori: Allmänt

img_0353 (MMS)

Hemma hos farmor. Vi har hjälpt henne skruva ihop hennes nya diskställ. Sen köpte hon bestickstället som matchade med (samma grejer som vi har hemma oss). Lite ljus och en ny badrumsmatta. Visar min shopping lite senare.

Vi sitter å käkar lunch på Ikea.

Kategori: Allmänt

img_0348 (MMS)

Vi sitter å käkar lunch på Ikea.

Dags att lägga sig kanske

Kategori: Allmänt

Syrran är här och hälsar på en snabb sväng. Hon har varit nere på Västkusten och fått hjälp av snälla morbror att byta till sommardäcken. Jag hoppas fortfarande att Jonas ska ta hand om mina någon dag. Imon ska jag, Frida och farmor till IKEA och shoppa lite. Galjar, förvaring, lite ljus och andra smågrejer.
Men först blir det lite sovmorron för vi ska inte dit förrens vid 12.

Nu kom han hem igen. Förmodligen skitarg. ...

Kategori: Allmänt

img_0346 (MMS)

Nu kom han hem igen. Förmodligen skitarg. Vi stod å spanade. Höll på att skratta ihjäl oss!!!

Hahaha!

Kategori: Allmänt

img_0343 (MMS)

Hahaha!

Nu ska vi åka iväg å handla så vi reserver...

Kategori: Allmänt

img_0344 (MMS)

Nu ska vi åka iväg å handla så vi reserverade platsen.

För snodde syrran grannens p-plats. Vi såg...

Kategori: Allmänt

img_0342 (MMS)

För snodde syrran grannens p-plats. Vi såg han köra förbi.

Vi stack å spelade biljard med the boys. M...

Kategori: Allmänt

img_0341 (MMS)

Vi stack å spelade biljard med the boys. Men nu ska vi dra oss hemåt. Skönt att jag inte börjar förrens 12 imon.

Sitter på La Sombrita med Emma. Har precis...

Kategori: Allmänt

Sitter på La Sombrita med Emma. Har precis käkat tapas. Nu har vi gått över till drinkar.

Gott. Vi firar lönehelgen med lite tävling...

Kategori: Allmänt

img_0334 (MMS)

Gott. Vi firar lönehelgen med lite tävlingar och passar på att unna oss. Så här borde personalrummet se ut varje dag.

Blää

Kategori: Allmänt

För hundfisar.

Lunchlåda. Råris och bbq marinerad kycklin...

Kategori: Allmänt

img_0330 (MMS)

Lunchlåda. Råris och bbq marinerad kycklingfilé. Gott. Dumt bara att jag har ätit mig mätt på godis redan. Men det ska nog gå ner ändå.

Jag å Tequila är påväg in till stan. För e...

Kategori: Allmänt

img_0323 (MMS)

Jag å Tequila är påväg in till stan. För en gångs skull till fots. Det här är vad som väntar. Ser ut att bli regn snart. Don't you think.

Pallar inte. Tequila verkar ha blivit morg...

Kategori: Allmänt

Pallar inte. Tequila verkar ha blivit morgonpigg. Har vaknat vid 9 hela veckan. Idag har hon flängt runt ordentligt. Först ut å kissa sen ligga i fönstret å morra åt andra hundar. Leka med bollar gärna på mig dessutom. Sen skulle hon upp i fönstret i gästrummet. Ner igen. Å nu ligger hon däckad här vid mina ben. Kanske ligger en timme till då.

Nu har vi käkat härhemma. Stod emellan kyc...

Kategori: Allmänt

Nu har vi käkat härhemma. Stod emellan kyckling å pommes och våfflor. Blev tacos. Ja eller i mitt fall tacoskal och en massa ost.

Har varit å lämnat Tequila hos grannen. Nu...

Kategori: Allmänt

img_0313 (MMS)

Har varit å lämnat Tequila hos grannen. Nu är jag på g in mot jobbet. Blåsigt å molnigt idag, kan nog bli en del folk på stan.

Dagen gick från att börja bra till helt ...

Kategori: Allmänt

Dagen gick från att börja bra till helt åt h*lvete på ca 10 minuter. Var ju hos tanläkeren nu vid lunch och han tyckte det var konstigt att inte folktandvården fixat mina övertänder tidigare. En tand hade vridit sig nästan ett helt varv och massa andra grejer. Domen blev räls uppe och nere i ca 1 år. Vita fästen så att den inte syns lika tydligt för 40000:-. Buhu. Pengar som jag verkligen inte har. Men jag vill och i framtiden kommer det att ske. Nu ska jag börja jobba här. Deppig.

Note to self

Kategori: Allmänt

Kolla aldrig, aldrig på skräckfilmer, ensam igen. Tittade just på Paranormal activity och jag vet en som kommer ligga klistrad vid Jonas inatt.

Nu måste jag tänka på nåt annat om jag ska kunna gå och lägga mig sen.
Imon tex. då ska jag till en tandläkare och diskutera en eventuell tandreglering. Hoppas verkligen dom kommer att ta sig an mig. Och hoppas att det inte blir för dyrt.

Sen ska jag äntligen få nytt ID smink. Emilias bror var nämnligen i USA förra veckan och fick gå och köpa en massa smink till henne och mig. Vi blir så sjukt lurade i Sverige när vi köper ID sminket här. Brukar köpa mitt för typ halva priset från England men i USA är det ännu billigare. Nu kommer jag iallafall ha så det räcker ett tag.

Funderar på att dra hem till Småland i helgen. Jobbar lördag till 18 och sen ska min kompis Josse ha en fest på kvällen. Hon ska flytta och börja jobba som reseledare så det är en flyttfest eller vad man sa kalla det. Jobbar tyvärr söndag sen men börjar inte förrens 10.30 så jag antar att det skulle funka ändå. Ska tänka på det inatt.
 
Nu ska jag kolla på något kul på tvn och försöka komma på andra tankar. Go natt.

Det va då h*lvete

Kategori: Allmänt

Tequila gjorde just sönder mitt 3dje par hjärt-strumpbyxor.
Har varit i stan och käkat med Maggan och Katja+kompisar. Blev pizza för min del. Nästan lika dyrt som i Norge men bara nästan. Och nu när jag kom hem la sig Tequla jämte mig i sängen och tuggade på ett av sina ben, som fastnade i mina strumpbyxor så det blev 2 stora maskor. WHY. Give me a break man.

Är nere i hamnen och promenerar. Så himla ...

Kategori: Allmänt

img_0293 (MMS)

Är nere i hamnen och promenerar. Så himla varmt och skönt. Tror minsann det blir glass till frukost idag. Sen måste jag hem å tvätta.

This just can't be happening to me again! ...

Kategori: Allmänt

This just can't be happening to me again! Skit med. Det gör ont när jag sväljer. Där får man för att man tog ut segern i förskott och gick för lättklädd idag. Hoppas hoppas jag inte är sämre imon när jag vaknar för jag pallar inte att bli sjuk igen.

Fixardag idag. Så nu ska jag iväg å spr...

Kategori: Allmänt

Fixardag idag. Så nu ska jag iväg å spring en massa ärenden. Handla, panta, sola och hämta ut förhandsvisningsbiljetter mm. Måste hinna med å tvätta lite också så det är bara att sätta igång.

Igår och idag

Kategori: Allmänt

Efter vi grillat igår åkte vi upp till toppcentret i Tryvann och träffade alla Fridas "gamla" jobbarkompisar(hon jobbar ju på Siba numera). Det var akerbrett tävling och otroligt nog inträffade inga allvarligare olyckor. Var jättehärligt väder, blev lite blöt om fötterna dock så det hade varit skönt om man hade haft med sig sina curlingkängor upp. Men innan jag åkte från Sverige så frågade jag Frida vad jag skulle ha med mig upp å då sa hon att vi inte skulle upp till backen å vi skulle inte ut. Finn 2 fel. Frida och dom andra stack iallafall ut efteråt men jag hade ju varken kläder till det eller lust. Så jag och Tequila åkte hem och kollade på film istället. Hurt locker.

 
Big jumpet som de åkte nedför. Jag skulle inte ens våga stå däruppe och kolla ner.
Det vågade dock Tequila.
 
Mycket snack ingen verkstad.
Frida vågade inte heller ta sig ner för backen men posade glatt,
gjorde hon gärna.
Hon påstår att hon tog en box med denna "cykeln" men det var det ingen som såg blink,blink.

Idag har vi varit ute och gått, gått och gått. Vi var ute en sväng på Sandvika storcenter och Frida visade mig runt på jobbet (Siba) å så gick vi lite i butikerna. Köpte denna tröjan på Vero moda. Sänkta norksa priser för att matcha det svenska priset. Det gillar vi.

Och en sjal på H&M. Den kommer förmodligen redan vara slut i GBG så det var bäst att passa på.
Dessutom hittade jag en fin klänning från Vans och en jacka på Hurley inne på Swag men plånboken tillåter tyvärr ingen storshopping i NORGE. Ska försöka hitta jackan någon annastans för den vill jag verkligen ha.
Hurley  Jamison Jacket

Nu ska jag bara packa ihop mitt så beger jag mig hemåt igen. Frida jobbar imon igen så. Själv är jag ledig tisdag och onsdag med så jag ska bara njuta.

Grillväder

Kategori: Allmänt


Nu är vi tillbaka igen. Gick å satte oss nere vi hamnen vi Akerbrygge å tog varsin hamburgare och självklart även lite glass. Gjorde sönder mitt 2 par strumpbyxor från Lindex, dom med hjärtanen på. Bra kvalitet där. Men jag ägde upp dom trots den feta maskan över hela vänsterbenet.

Nu har vi tänt upp en engångsgrill här på balkongen å ska grilla.
Ikväll är det meningen att vi ska upp till Tryvann där Frida jobbade tidigare på "avslutningsfest". Det var sista öppetdagen idag så ikväll ska alla som jobbade där ha pulkatävling och grilla korv å dricka öl.
Men först mat.
Njuter av det fina vädret i min farfars gamla Rayban Wayfahrer. Är lite retro men jättecoola. Så nöjd.

Oslo

Kategori: Allmänt

Åkte till Norge igår för att hälsa på syrran i helgen. Kom iväg lite sent för det var mycket som skulle fixas innan avfärd. Sola, duscha, tanka bilen, hyra film, köpa medicin och mat mm. Kom iallafall fram efter några felkörningar, då Frida inte var den bästa på att förklara vägen. Igår visade Frida mig runt i centrum å vi var ute gick i 2,5 timmar, pga lite lokaliseringsproblem på Fridas front. Handlade lite på vägen hem å sen blev det film å mys. Tequila fick hänga med upp också å jag kan säga att gårdagens promenad gjorde susen.

Nu lyser solen ute å vi ska ut å gå. Det är inga affärer öppna här i Norge på söndagar så vi ska gå till några parker å sen sätter vi väl oss på nån uteservering. Ha de.

Nu är det bara knappt 1 timme kvar tills j...

Kategori: Allmänt

img_0230 (MMS)

Nu är det bara knappt 1 timme kvar tills jag tar helg. Långledigt i 5 dagar dessutom. Ikväll blir det afterwork med gänget på Pusterviksbaren där chefen ställer ut.

Illa, jag mår illa

Kategori: Allmänt

Har både ont i huvudet och mår illa. Stackars mig. Undra om det kan bero på att jag inte druckit nån Cola på hela 2 dagar?

Helt borta

Kategori: Allmänt

Tequila somnade jämte mig här på soffan för en stund sedan, så jag gick in med henne till sovrummet. Lägger henne på min sida av sängen och stoppar om henne. Då sätter sig Jonas plötsligt rakt upp å börjar mumla.

-Jag ligger här. Varför gör du såhär?
Det är lika roligt varje gång, alltså.
Han var helt borta å så jag fick förklara för honom att han sover och att han pratar i sömnen och att jag bara ska lägga Tequila. 
-Jag ligger här. Varför? Sluta. (Han fattar fortfarande inte att han sover.) 
Fniss. (Så himla kul.)
-Jonas du sover.
Å så glider han ner i sängen igen.

Ni fattar inte hur ofta han pratar i sömnen alltså. Å sen när jag säger det till honom dagen efter tror han aldrig mig. Å försöker kontra med att jag också brukar göra det. Sure Jonas. Det skulle jag nog komma ihåg.

Man säger de mest bisarra sakerna när man pratar i sömnen. Kommer ihåg när vi i familjen hade åkt bil för många år sedan och vi börjar närma oss hemmet, så då ska vi väcka en av mina systrar. Och hon börjar mumla. Det är min gris, det är min ko. Va vad pratar du om. Det är min gris, det är min ko. Okej, okej det är ingen som försöker ta dom från dig precis. SÅ jävla kul alltså.
Älskar när folk pratar i sömnen.

Budget vs. Lyx - Strumpbyxor med hjärtan

Kategori: Budget vs. Lyx


Lindex 79.50:-                                 American Apparel 279:-

Det känns lite mycket att lägga nästan 300 spänn på ett par strumpbyxor som lätt går sönder.
Som tur väl är har Lindex kommit ut med ett par nästan identiska.
Jag köpte 2 par och dom är jättesnygga på. Men skynda å fynda för dom börjar ta slut i butikerna.

Långfredag

Kategori: Allmänt

Jaha vad har ni hittat på idag då? Själv började jag dagen med ett 11-17 pass på jobbet. Det var ganska mycket folk ute på stan och vi hade å göra. Goa pengar då det var röd dag. Pappa + familj kom å hälsade på en sväng sen åkte de till farmor.
Kvällen har vi spenderat hemma hos Emma och David. Hundarna har bråkat och busat. Vi beställde pizza, köpte massa godis och hyrde film. 2 riktigt sugiga filmer.

Ska väl gå och lägga mig om en stund. Imon blir det jobb. Sen ska vi hem till Emma och David igen på kvällen å grilla och spela spel. Vi kan nog bli ett gäng.