emmaberndtsson

Snart blir det den andra julklappsutdelnin...

Kategori: Allmänt

Snart blir det den andra julklappsutdelningen för idag. Woho.

Vad tycks om mitt nya halsband?

Kategori: Allmänt

img_1073 (MMS)

Vad tycks om mitt nya halsband?

Herregud vilken lång dag. Är så trött att ...

Kategori: Allmänt

Herregud vilken lång dag. Är så trött att jag snart somnar. Shopping, frukost, massage, bada, duscha, leta julklappar, jobba, middag med jobbet. Går in mer på detalj imon, om jag orkar dvs. jobbar mellan 12-20.10. På en lördag liksom.

Kul. Jonas har precis pressad ur mig vad h...

Kategori: Allmänt

Kul. Jonas har precis pressad ur mig vad han ska få i julklapp. Fan!! Kunde inte hålla mig när han började ställa en massa frågor.

Har varit hos min nageltjej och fixat min ...

Kategori: Allmänt

Har varit hos min nageltjej och fixat min ena nagel som gick sönder på jobbet igår. Hela tippen flög av när jag skulle plocka ner en kartong på lagret. Fick springa in på Kicks och köpa nagellim å lappa ihop den så länge. Finns inget värre än att en är sönder å alla andra fina. Lappningen blev iallafall bra men nu är den fixad av ett proffs. Ska fixa alla nästa vecka igen så dom är fina till jul och nyår. Nu sitter vi i bilen påväg till Ullared. Är väl framme om en kvart eller nåt. Och jag fick precis reda på att vi har en deadline. Jonas ska nämnligen vara hemma klockan 20.50 då sändningen Manchester-Arsenal börjar. Trolig, INTE!!!!

Mateus

Kategori: Allmänt

Mateus gör väldigt fint porslin.
Skriver till det på önskelistan. 


Inte varje dag man shottar olivolja

Kategori: Allmänt

Men desperata tider kräver desperata åtgärder.
Efter över en veckas dålig sömn googlade jag igår för att ta reda på vad man skulle kunna göra för att slippa torrheten i svalget. Som nattetid resulterar i långa intensiv hostattacker.
Läste bland annat att kolsyrat vatten skulle hjälpa desto mer kolsyra desto bättre. Men eftersom affären var stängd och cola uppenbarligen inte hjälpte fick jag leta vidare.
Då läste jag att man kan svälja en matsked med olivolja och då skulle detta smörja strupen. Rimligt.
Grundade med hostdämpande medicin i form av tabletter och en slemlösade hostmedicin just in case. Sedan gick jag på olicoljsflaskan. Men eftersom jag fortfarande är så svullen i halsen behövdes både en, två, ja till och med 3 matskedar för att komma åt överallt där det kändes torrt.
Och sedan sov jag hela natten. Ja eller till 8 tiden ialllafall, då kände jag att det skulle behövts mer olja.
Men då skulle jag ju ändå gå upp och förbereda mig inför jobbet så.
Ikväll får jag väl dricka en deciliter eller något om jag ska kunna ta sovmorgon imon, å det är ju gott, INTE.
Jaja, ett bra tips iallafall.

Jobba imon då

Kategori: Allmänt

Det som en gång var 4 dagars ledigt i rad har nu blivit 2.
Kände att jag var tvungen aatt ta en extratid på onsdag eftersom jag varit sjuk i över en veckan och därmed förlorat en hel del pengar i och med det. Och så smsade dessutom en jobbarkompis tidigre ikväll och frågade om jag kunde ta hennes tid imon för att hon blivit sjuk. Nemas problemas, men det hade varit lättare att jobba som en tok, om jag var helt kry. Men cash is king som chefen brukar säga.

Efter ännu en sömnlös natt är jag påväg in...

Kategori: Allmänt

Efter ännu en sömnlös natt är jag påväg in till jobbet igen. Inatt hostade jag så mycket att Jonas gick in å la sig i gästrummet. Och en stund senare tröttnade även Tequila och gick å la sig inne hos Jonas. Så jag fick värma min vetevärmare å ligga och värma mig med den. Jobbar heldag idag sen är jag ledig i 3 dagar. Förhoppningsvis kanske jag får njuta av dess som frisk. Hoppas, hoppas!

Selective eating disorder

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag något att hänvisa till när någon börjar klaga på min matvanor. Läste just en artikel om det på Aftonbladet och det var verkligen jag ett nötskal.  

Glöggmys

Kategori: Allmänt

Kvällen har spenderats i väldigt trevligt sällskap, må jag säga. Mina jobbarkompisar kom nämnligen hem till mig efter jobbet. Efter en snabb huseyn blev det lite mys med glögg och nybakta lussebullar och diverse andra godsaker.

Sedan spelade vi spel och tjejerna mot killarna är nog aldrig en bra ide. 2-0 seger till killarna, tyvärr. Men jag var ju trots allt sjuk och Carro höggravid och Lina har nog säkert en väldigt bra ursäkt också =).

Hostar fortfarande som en galning och är förkyld. Gänget beskrev min röst som om jag skulle ha andats in helium. KUL, tack. Får som om jag får någon sömn inatt.

Imon blir det iallfall till och börja jobba igen. Börjar inte förrens 13.30 men jag hade tänkt åka in lite tidigare och gå på stan en stund. Måste börja julklappsshoppa. Gah.

Önskelista

Kategori: Allmänt

-Tavla "Follow your dreams" från Bruka Design
- Kromfärgad elvisp från Dualit


- Beatrice vitt överkast 260 x 260 från Gripsholm

beatrice


-Glasögon utan slipning i pilotmodell (nedan från Dolce & Gabbana)- Neulash- Döskalleörhängen från Rock By Sweden
Döskalleörhängen


- Porslin från Mateus

- Underställ

- Symaskin

- Sällskapsspel

- Morgonrock

Tequila blev livrädd för denna snögubben s...

Kategori: Allmänt

img_1044 (MMS)

Tequila blev livrädd för denna snögubben som vi gick förbi under vår promenad. Fick bära henne förbi. Hon är inte alltid kaxig vår lilla gumma. Haha.

Började lipa på vårdcentralen idag/igår

Kategori: Allmänt

Efter 4 dagars helvete (halsfluss??) bestämde jag mig för gå till vårdcentralen för första gången, på jag vet inte hur många år.

Fick verkligen äta upp att jag jobbade lördag. Hatar att bara ligga hemma sjuk och inte kunna eller orka göra något.
Som tur var kunde Marcus hoppa in å jobba söndag åt mig och jag stack till vårdcentralen vid Backaplan som hade dropin. Var väl in och ut på cirka en timme. Dock var beskedet inte så positivt (i dubbel bemärkelse). Istället var det en virusinfektion och när hon sa detta började jag lipa. Antagligen för att jag varken kunna äta eller sova ordentligt på 5 dagar. Ville så gärna att det skulle vara halsfluss så att jag kunde få lite medicin och bli frisk snabbt. Men ack då så nu måste jag vänta tills det läker ut av sig självt.
Mår så pissigt att jag vid flera tillfällen seriöst övervägt självmord. När jag var ut å kissade tequila innan (det mest fysiskt krävade jag gjort på hel veckan typ) fick jag för mig att lägga mig i snön och bara frysa ihjäl.
Nä men seriöst ska det verkligen behöva vara såhär. Jag vågar inte ens gå och lägga mig för att då vet jag att näsan kommer börja täppa igen, varje andetag kommer att göra ont och jaaag kommer bara ligga och vrida och vända på mig.
Inte ens honungsvatten hjälper längre och nyss kunde jag knappt svälja en värktablett för halsen är så igensvullen. Eller som läkaren frågade innan när hon tittade på halsen - Är du nyopererad??. Nejj, men döende, skulle jag ha svarat.

Efter 2 dagar i sjuksängen har jag nu best...

Kategori: Allmänt

Efter 2 dagar i sjuksängen har jag nu bestämt mig för att bli frisk NU. Kommer att fortsätta knapra värktabletter, dricka varmt och ta det lugnt. Men imon ska jag banne mig jobba igen.